Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Care este procedura de fuziune intre doua companii (SRL-uri)?

Adăugat de Mihaela Dinu la J, 02/03/2011 - 16:11

Detin un SRL si m-ar interesa procedurile necesare fuzionarii cu un alt SRL. Multumesc.

4
Scorul tău: None Medie: 4 (1 vote)

În principiu, procedura de fuziune Între cele doua SRL-uri presupune aceleași documente și aceiași pasi ca la inființarea unui SRL.

Practic, noul SRL este o nouă persoană juridică în care asociații sunt SRL-urile care fuzionează. Pentru că trebuie mare atenție la întocmirea noului Contract de asociere și la întocmirea noului Statut, ar fi recomandat ca întreaga procedură să fie asistată legal (de un jurist expert în acest tip de contracte; tipul M&A, adică "achizitii și fuziuni de firme").

În orice caz, trebuie clarificat dacă vechile SRL-uri (cele două care fuzionează) dorescîintr-adevar să-și înceteze activitatea (cazul fuziunii) sau să-și continue activitatea și în mod independent (caz care nu se încadrează în categoria "fuziuni").

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.