Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Cum se poate face publicitate pe Internet?

Adăugat de Natalia Lovin la J, 03/17/2011 - 21:59

Utilizarea Internetului pentru publicitate este mai eficientă decât mijloacele tradiționale de publicitate?

0
Scorul tău: None

Publicitate pe Internet ocupă un loc din ce în ce mai important în activitățile de promovare. Un fapt incontestabil este acela că audiența TV migreaza spre Internet.

Unul dintre factorii care au influențat migrarea publicității de pe televiziune pe alte segmente media este legată de fragmentarea televiziunii tradiționale prin apariția televiziunii prin cablu fapt care a condus la apariția fenomenului de fragmentare a bugetelor de publicitate. Publicitatea va urma întotdeauna tendințele de migrație a audienței. Având în vedere migrația masivă a publicului către serviciile Web devine clar de ce un volum important de reclamă se publică azi pe Internet.

Firmele de publicitate nu au putut ignora numărul în continuă crștere al persoanelor care petrec un timp semnificativ pe Internet și și-au adaptat oferta de publicitate la această realitate. Se poate afirma că Internetul este media cu cea mai spectaculoasă creștere din istorie surclasând atât radioul cât ți televiziunea.

Apariția publicității pe Internet datează din 1994 când au apărut primele bannere publicitare. De atunci și până azi metodele de publicitate pe Internet s-au diversificat ca variațiuni electronice ale publicațiilor tradiționale la care se adaugă publicitatea video. Avantajul major oferit de publicitatea Internet este legat de faptul că permite mijloace de publicare similare celor tradiționale, automatizarea activităților de publicitate și dirijarea publicității către un public selecționat dar la prețuri mai mici. Dezavantajul este legat de faptul că gradul de răspândire al calculatoarelor și rețelelor de comunicație este mai mic decât răpândirea televiziunii și radioului. Un alt dezavantaj este legat de faptul că publicul Internet are structura diferită de structura generală a publicului fiind un public cu un nivel financiar și de educație mai ridicat.

În funcție de produsele și/sau serviciile pe care le realizează un întreprinzăttor privat poate folosi publicitatea Internet ca pe o variantă viabilă și eficientă de publicitate.

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.