Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Care sunt cele mai bune modalități de promovare a confecțiilor pentru un startup?

Adăugat de Nicu Pop la D, 03/27/2011 - 10:51

În urma cu 2 ani am deschis o firmă cu gândul de a face un atelier de confecții pentru tineri, axat mai mult pe blugi. Din cauza faptului ca nu am avut experiență am închis. Doresc să reincep activitate cu o altă strategie. Pentru început doresc să planific și să dezvolt o distribuție. Am anumite nedumeriri. Pe piața din România există o lipsă a hainelor pentru tineri. Există multe companii venite din afară, Zara, Berska, Pull&Bear care sunt prezente în mall-uri. Nu toți tinerii își permit să cumpere blugi la 300 de lei. În multe orașe aceste firme nici măcar nu sunt prezente singura ofertă fiind cea de confecții chinezești.

Vreau sa creez blugi, paltoane pentru tineri, sacouri pentru blugi, veste, cam ce isi doresc tinerii, iar prețurile să
nu fie mari. Aș dori să-mi dați niște sfaturi, cum aș putea sa fac? Să încep să fac niște prezentări de modă în restaurante? Să particip la evenimente? Să fac prezentări în cluburi? Să mă asociez cu diverse emisiuni tv? Să creez o distribuție în 4-5 orașe și dupa aceea să încep cu prezentările dupa ce există deja o imagine a hainelor? Vă mulțumesc anticipat pentru sfaturi și dacă nu imi puteți da sfaturi online să-mi spuneți dacă aș putea strânge informații de la cursuri.

4
Scorul tău: None Medie: 4 (1 vote)

Va felicităm pentru inițiativa antreprenorială și pentru că ați invățat din greșeli. Într-adevar, afacerea este cu atăt mai riscantă cu cât există mai puțină experiență în domeniu. Un lucru pozitiv este că înainte de a vă apuca de afacere ați studiat cerintele clienților potențiali (dorințele tinerilor din Satu Mare) – cerințe pe care vă este ușor să le intelegeți, dvs. fiind chiar unul dintre ei.

Întrucât am vazut că aveți „anumite nedumeriri” - de fapt mai multe intrebări, toate legate de modul în care intentionați să faceți promovarea vânzărilor vă sugerăm următoarele:
1. Înainte de a va hotărî ce variantă de promovare veți folosi trebuie să vă gândiți la cât va costa fiecare dintre aceste variante.
2. Apoi gandiți-vă la efectul fiecărei variante de promovare (câți clienți ați putea caștiga în fiecare caz, ce valoare a vânzărilor etc).
3. In fine, varianta de promovare cea mai bună este cea care va atrage cei mai multi clienți / cele mai mari vanzări cu costurile cele mai mici!
4. Sugesia noastră este să nu incepeți cu o campanie de promovare foarte masivă (și foarte costisitoare) – care este și foarte riscantă. Incepeti cu cativa clienti multumiti care vor duce vestea mai departe si vă vor aduce alți clienți, și asa mai departe.
5. Toate cele de mai sus sunt parte din Planul Afacerii. Modul în care trebuie gândit și alcătuit un plan de afacere se poate afla, într-adevar, de la cursurile organizate în cadrul proiectului IM3. Urmăriți pe site-ul proiectului locurile și datele de desfașurare a acestor cursuri.

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.