Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Regulament

Biroul Virtual pentru consultanţă antreprenorială este guvernat de o serie de reguli clare, care trebuie respectate de către toti membrii săi, din momentul în care se inregistrează şi iși creează un cont.
Toţi membrii înregistraţi trebuie să inteleagă că utilizarea Biroului Virtual nu este un drept, ci un privilegiu acordat de catre Biroul Virtual pentru consultanţă antreprenorială, administratorii sitului rezervându-și astfel dreptul de a-şi selecta utilizatorii. Orice încalcăre a condițiilor de utilizare permite echipei de proiect Biroul Virtual pentru consultanţă antreprenorială să dea avertismente şi în cele din urmă să restricționeze accesul membrilor în cauza, pe perioadă nedeterminată.
Nici un membru al sitului nu poate invoca drept scuză pentru incalcarea condițiilor de utilizare faptul că nu știa de existența lor. Biroul Virtual pentru consultanţă antreprenorială iși asumă obligația de a posta în permanență un link către condițiile de utilizare pe pagina principala a sitului, astfel ca acestea să poată fi ușor identificate şi citite.
Biroul Virtual pentru consultanţă antreprenorială are dreptul să modifice oricând condițiile de utilizare. De aceea recomandăm ca utilizatorii să citească periodic prezentul document, pentru a cunoaşte eventualele actualizări.

1. INTERDICTII

Pe forumul Biroul Virtual pentru consultanţă antreprenorială sunt strict interzise urmatoarele activităti ale membrilor:
a) crearea şi folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiasi utilizator). Descoperirea de către administrator a acestor conturi va duce la suspendarea definitiva a conturilor clonelor şi suspendarea pe o perioada de 15 de zile a contului principal.
b) atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament civilizat impune sprijinirea şi nu punerea în situații neplăcute a persoanelor care le-au postat.
c) postarea de informatii, fisiere etc cu incalcarea dreptului de autor şi a drepturilor conexe prevazute de Legea 8/1996, precum şi a oricaror alte drepturi ale tertilor. Toate drepturile de autor (copyright) asupra materialelor postate în cadrul forumului apartin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor în vigoare. Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor. Biroul Virtual de asistenţă antreprenorială nu isi asuma în niciun fel obligatia de a proteja materialele afisate în cadrul forum-lui, de a despagubi autorii şi nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.
d) deschiderea de subiecte despre subiecte care contravin legilor Romaniei (incluzand dar fara a se limita la informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei) sau care instiga la incalcarea acestor legi
e) supraîncărcarea sitului prin postarea aceluiasi text sau postarea de texte similare pe mai multe domenii de consultanță
f) postarea de subiecte care nu au legatura cu obiectul de interes al sitului. Consultanții isi rezerva dreptul de a sterge aceste comentarii şi de a da un avertisment utilizatorilor în cauza.
g) scrierea textelor cu deformari ale limbii romane, de genul: tz, sh, k, etc. Pentru a se face mai bine intelesi, userii pot folosi diacritice. (ţ, ş, etc)
h) utilizarea în orice formă a sitului pentru scopuri de reclamă sau postarea de reclame pe sit sub orice forma
i) folosirea unui nume asemanator cu unul deja existent (se poate crea confuzie), precum şi folosirea drept nume utilizator a numelui unei societati sau a unei pagini personale web (sanctiunea este suspendarea imediata)
j) colectarea oricarui gen de informatie indentificabila personal de la utilizatori sau membri ai forumului
k) restrictionarea în orice mod a accesului altor membri la serviciile Biroului virtual de consultanță antreprenorială.
Biroul Virtual pentru consultanţă antreprenorială isi pastreaza dreptul de a investiga şi de a lua masurile legale cuvenite impotriva oricarei persoane care, în opinia sa, incalca aceste prevederi, incluzand, fara a se limita la aceasta, indepartarea continutului nepotrivit din cadrul forumului sau incetarea calitatii de membru a acestor persoane. În plus, în caz de suspiciune asupra legalitatii mesajelor postate, Biroul Virtual pentru asistenţă antreprenorială isi rezervă dreptul de a denunta situatia catre autoritatile în masura sa aplice legea, acest fapt implicand inclusiv divulgarea catre aceste autoritati a datelor personale ale celor în cauza.
Prin postarea textelor dvs. pe forumul Biroul Virtual pentru consultanţă antreprenorială sunteti de acord că dumneavoastră sunteti singurul responsabil şi veti despagubi situl sau tertii pentru orice pagubă, sau costuri suplimentare care apar ca urmare a postării, transmiterii sau referintei de catre dvs. a unor texte al caror continut incalca prevederile de mai sus.

2. RECOMANDĂRI

Utilizatorii trebuie sa tină seama de următoarele recomandări privind utilizarea în bune condiții a forumului Biroul Virtual pentru consultanţă antreprenorială:
a) să respecte toate interdictiile de mai sus, în caz contrar Biroul virtual de asistenţă antreprenorială putand apela la sanctiuni, de la un simplu avertisment pana la stergerea contului şi restrictionarea accesului, iar dacă este cazul, la autoritatile competente potrivit legislatiei romane în vigoare.
b) să completeze toate datele din profilul utilizator pentru a sprijini echipa de proiect in raportarea către finanțator a datelor statistice necesare.
c) să nu posteze texte copiate din alte surse, sau care nu au nici o legătură cu subiectul, ci doar daca acestea au cateva idei coerente şi pertinente
d) dacă fac un comentariu la un mesaj postat imediat anterior, sa nu mai foloseasca citarea integrala a acestuia, pentru a nu ingreuna citirea de catre ceilalti utilizatori a textului
e) inainte de a deschide un subiect nou să caute cu atentie de căutare pentru a se asigura că subiectul nu a mai fost deschis de nimeni anterior
f) să nu posteze comentarii deplasate la adresa subiectele deschise de alți utilizatori şi sa incerce sa ii ajute pe cei care nu cunosc anumite aspecte, chiar daca unele pot parea foarte "banale" şi "simple"
g) să nu comenteze injurios sau batjocoritor răspunsurile date de alți membri. Pentru evaluarea performanței și calității unui răspuns există sistemul de notare proiectat special în scopul evidențierii celor mai bune contribuții de pe forum
h) să incerce sa formuleze întrebările/subictele cât mai clar cu putință pentru a puea permite răspunsuri la obiect
i) în cazul textelor postate de catre persoane juridice, sa se solicite în prealabil acordul ecipei de proiect care administrează Biroul Virtual pentru consultanţă antreprenorială
j) să nu posteze subiecte critice la adresa Biroului virtual de consultanță antreprenorială. Pentru aceasta există formularul de pe pagina de Contact.

3. DREPTURILE ŞI OBLIGAȚIILE CONSULTANȚILOR

Consultanții sunt obligati:
 să aibă o atitudine tolerantă fată de utilizatori şi să-i ajute să-și rezolve problemele fară a antrena vreun tip de dispută cu acestia
 sa steargă întrebările/subiectele deschise doar cand acestea nu au nici o legătură cu obiectul de interes al sitului
 să explice clar şi argumentat motivul pentru care a fost inchis un subiect, cand este cazul
 sa explice atunci când este necesar de ce a șters postările unui utilizator
 sa nu abuzeze de întrebările/subiectele deschise pentru supraîncărcare cu răspunsuri
În același timp, consultanții au dreptul:
 să șteargă orice postare considerată în afara domeniului de interes al sitului
 să curețe orice postare care abundă în abrevieri sau termeni liberi discutabili şi să atenționeze pe utilizatorul care nu respecta regulamentul.
 să șteargă orice postare care conține reclame de orice fel.
 să atenționeze utilizatorii care nu respecta condițiile de utilizare şi sa propună suspendarea acestora în cazul în care recidivează

4. RESPONSABILITĂȚI

În conformitate cu prevederile termenilor şi condițiilor de utilizare ale sitului Biroul Virtual pentru consultanţă antreprenorială, precum şi cu dispozițiile Legii comerțului electronic 365/2002, Biroul Virtual de asistenţă antreprenorială nu are nici un fel de responsabilitate pentru conținutul comentariilor postate de către membri.
Chiar dacă din momentul postării, gestionarea tuturor informațiilor revine Biroului Virtual de asistenţă antreprenorială, dreptul de autor şi responsabilitatea conținutului aparțin în totalitate celor care au postat respectivele informații. Deși echipa de proiect încearcă să monitorizeze cât mai bine conținutul textelor publicate, Biroul Virtual de asistenţă antreprenorială nu poate fi tras la raspundere pentru oricare din regulile încălcate de membrii acestui forum, cu atât mai mult cu cât caracterul de timp real al postărilor face posibilă oricând încălcarea accidentală a legii.
În cazul în care o persoană consideră că i-a fost incalcat dreptul de autor sau că i-au fost cauzate prejudicii prin postarea de texte pe forumul Biroul Virtual pentru consultanţă antreprenorială, noi nu putem dezvălui datele personale ale autorului textului, comunicarea acestor date către terți nefiind permisă în lipsa acordului expres al persoanei vizate, în conformitate cu dispozitiile art. 5(1) al legii 677/2001.

5. SECŢIUNILE FORUMULUI

Forumul Biroul Virtual pentru consultanţă antreprenorială cuprinde mai multe secțiuni, care trebuie respectate ca atare, pentru ușurința citirii informaţiilor postate. Înainte de a intreba de un termen legat de tehnologia informației şi comunicaţii în afaceri cautati pe http://www.e-birouvirtual.ro.
IMM-uri şi ocupare pe cont propriu
1. Înfiinţare
2. Forţă de muncă
2. Financiar bancar
4. Fiscalitate
5. Legislaţie
6. Închiderea unei afaceri
Marketing şi reclamă
7. Marketing şi reclama
8. Marketing pe Internet
9. Reclamă pe Internet
Managementul afacerii
10. Asigurarea calităţii
11. Securitatea informaţiei
12. Mediu
13. Securitate ocupaţională
Probleme specifice de afaceri
14. Import/export
15. Oferte de afaceri
16. Oportunităţi de afaceri
17. TIC pentru afaceri

6. COLABORĂRI

În cazul în care doriți să contribuiți la creșterea cantitativă și calitativă a Biroului virtual de consultanță antreprenorială, puteți trimite oricand o propunere folosind pagina de Contact.
Puteți să ne trimiteți spre publicare articole, prezentări și orice alte materiale utile sprijinirii mediului de afaceri.

7. RECLAMAȚII

Reclamațiile pot fi făcute utilizând formularul de pe pagina de Contact. Atunci când faceți o reclamație vă rugăm să aveți un ton politicos şi să dați cât mai multe detalii în legătura cu problema dumneavoastră.

8. INTRAREA ÎN VIGOARE

Acest regulament intră în vigoare de astăzi 15.12.2010 şi poate fi modificat fără inștiintări prealabile atunci când situațiile noi o impun. Este bine să verificați periodic această pagină.
Toți utilizatorii sunt rugați să furnizeze informații complete în propriul profil pentru a putea beneficia de facilitățile oferite de proiectul Întreprinzător în Mileniul Trei!

© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.