Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Cum se poate infiinta un PFA cu activitati de "Inginerie si asistenta tehnica" care sa fie recunoscuta in UE ?

Adăugat de iuliananet la M, 08/03/2011 - 14:46

Eu sunt PFA cod 7112 , cod CAEN 7112- Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea Totusi, la ANAF mi s-a spus ca exista o alta forma de astfel de PFA care sa fie recunoscuta/valabila in UE. si in baza careia sa-mi platesc impozitul pe venit pentru venituri din strainatate, in baza unui contract al carui loc de derulare este in Kosovo.

0
Scorul tău: None

Cu sublinierea că proiectul nostru nu oferă consultanţă juridică şi nici fiscală, vă transmitem informaţiile de care dispunem.

Există mai multe aspecte pe care le conţine întrebarea Dvs.

Referitor la codul CAEN al PFA: Romania, ca stat membru al UE, are obligația de a respecta și implementa prevederile legislației europene din cadrul tuturor domeniilor de activitate. Drept urmare Institutul Național de Statistică are responsabilitatea de a implementa la nivel național prevederile Regulamentelor europene din domeniul statistic. În acest context, Institutul Național de Statistică a elaborat CAEN Rev.2, clasificare ce respectă prevederile europene în domeniul clasificărilor statistice.

Referitor la venituri din străinătate: În cazul în care veţi obţine venituri din alte ţări membre UE, trebuie să vă înregistraţi firma / PFA în Registrul Operatorilor Intracomunitari, înainte de a obţine aceste venituri.
Dacă de exemplu contractul pentru desfăşurarea activităţilor în Kosovo este semnat cu o firmă din UE, s-ar putea să vă fie necesar acest demers.

ANAF sau un consultant fiscal vor fi în măsură să clarifice situaţia Dvs. particulară.

0
Scorul tău: None

Întrebarea este neclară și nu se încadrează în profilul Biroului Virtual pentru consultanță antreprenorială.
Este posibil ca răspunsul la întrebarea Dvs să fie legat de OUG 54/2010. Prin Ordonanţa de urgenţă nr. 54 din 23.06.2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, publicată in MOF nr. 421 din 23.06.2010 s-a introdus o prevedere conform căreia începând cu data de 1 august 2010, se înfiinţează şi se organizează, în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Registrul operatorilor intracomunitari care cuprinde toate persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care efectuează operaţiuni intracomunitare.
În articolului 158^2 la alineatul (14) se reglementeaza faptul că persoanele care nu figurează în Registrul operatorilor intracomunitari nu au un cod valid de TVA pentru operatiuni intracomunitare.
Informați-vă în detaliu cu privire la această reglementare și solicitați detalii suplimentare la un consultant ANAF.

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.