Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Ce înseamnă “Affiliate marketing”?

Adăugat de cristina ursan la J, 09/08/2011 - 17:12

Cum trebuie inteleasă noțiunea de “Affiliate marketing”? Există vreo legatură cu SEO/ PPC Advertising și “Affiliate marketing”?

0
Scorul tău: None

Notiunea desemneaza mecanismul prin care o companie plăteşte un afiliat (fiind in esenta un calculator cu legatura la internet) pentru a genera vânzari. Afiliatul va realize aceste vanzari utilizand unul sau mai multe instrumente specifice : PPC(Pay Per Click) Advertising, SEO (Search Engine Optimization) Advertising, Email marketing etc.

Afiliatul este o persoana independenta, care promoveaza produsele sau serviciile unui comerciant pentru un commission (se utilizeaza si termenii associate, partner, reseller, sau referral partner). In general afiliatii sunt platiti pe baza de commision la vanzarile pe care le face compania ca urmare a activitatii afiliatului. Desigur, in spate sunt mecanisme foarte robuste si bine gandite care asigura trasabilitatea actiunilor fiecarui afiliat.

Ca sa devii afiliat este suficient sa apelezi la ceea ce se numeste "Affiliate Program Providers" (APPs). Acestia ofera in numele firmelor care au nevoie de reclama mii de produse şi servicii pe care le poţi promova contra unui comision. Cu alte cuvinte APPs – urile sunt un fel de HUB intre vinzatori si afiliati. Cele mai mari cinci APP-uri sunt:

1. Commision Junction(CJ): Cea mai mare reţea de programe de afiliere care vând produse “fizice” (calculatoare, haine, produse naturiste, etc.) http://www.cj.com
2. BeFree: O reţea sub patronajul Commision Junction https://affiliates.befree.com/Affiliates/index.jsp
3. Click Bank: http://www.clickbank.com
4. LinkShare: http://www.linkshare.com
5. Performics: http://www.performics.com

Exista si companii care opereaza direct cu afiliatii, fara sa utilizeze serviciile APPs-urilor. Aceste companii anunta acest lucru in mod clar si vizibil pe propriul site.

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.