Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Promovare start-up prin PPC advertising

Adăugat de crenguta ariton la M, 03/30/2011 - 19:57

As vrea sa imi promovez afacerea (un start-up) utilizand PPC Advertising. As avea nevoie de mai multe detalii, eventual surse de documentare.

0
Scorul tău: None

Cel mai mare sistem de publicitate Pay Per Click (PPC) din lume este Google Adwords. Dacă ati folosit Google probabil ati văzut cum arată anunţurile Adwords, ele apar in niste mici chenare lângă rezultatele căutarii cu Google (“ad-uri”). Google Adwords pune la dispozitia utilizatorilor instrumentele necesare pentru crearea si gestionarea propriile “ad-uri”. In spatele anunturilor se construiesc liste de cuvinte cheie care îi vor „spune” lui Google unde unde si când trebuie să afişeze anunţurile.

Practic organizarea activitatilor de promovare se grupeaza logic sub umbrela “campaniilor de promovare” in interiorul carora, cu ajutorul instrumentelor Google, pot fi definite si controlate in cel mai mic detaliu toate elementele campaniei. Utilizatorul detine tot controlul asupra fiecărei decizii iar decontul catre Google se face pe baza de click: platesti numai când cineva dă click pe anunţul respectiv. De asemenea poate fi stabilit un plafon al cheltuielilor zilnice.
Google furnizeaza rapoarte în timp real care indica evolutia campaniei, tendintele, starea si rezultatele fiecarui cuvant cheie etc. In functie de rezultate pot fi operate schimbari care sunt gratuite şi au efect imediat.

Anunturile Google Adwords sunt clasate pe formula Cost Per Click şi Click Through Rate (CTR). Cu cât mai mare CTR-ul (cota obtinuta de un cuvant cheie) cu atât anunţul se va clasa mai sus atunci cand este postat ca urmare a unei interogari pe cuvantul cheie respective. Evident, asta va face anuntul mai vizibil utilizatorilor – deci poate atrage mai multe click-uri.

Exista numeroase site-uri care promoveaza acest domeniu si care furnizeaza informatii pe aceasta tema. Va recomandam urmatoarele:

http://www.googleadwordsmadeeasy.com/
http://adwords.google.com/support/bin/static.py?page=guidelines.cs
https://adwords.google.com/support/bin/static.py?page=tips.html
http://www.searchengineforums.com/
http://forums.digitalpoint.com/showthread.php?t=613094
http://www.wickedfire.com/free-section/

De asemenea, dat fiind interesul manifestat pe aceasta tema de catre beneficiarii proiectului nostrum vom publica in biblioteca virtuala cateva materiale de baza pentru acest domeniu.

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.