Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

In ce consta serviciul de publicitate online Google AdSense?

Adăugat de ionel gherasim la L, 04/11/2011 - 00:00

In ce consta serviciul de publicitate online Google AdSense?

0
Scorul tău: None

Google AdSense este cel mai mare serviciu de publicitate online din lume (online advertising), serviciu la care poate avea acces oricine detine un website! Ideea pe care se sprijina functionarea AdSense este urmatoarea: cineva plateste Google pentru a face reclama unor produse proprii (carti, reclama la firma, reclama unei bauturi) iar Google la randul lui ii plateste pe cei care afiseaza reclamele pe site-urile lor. In acest caz Google functioneaza ca un intermediar intre vanzator si client.
Cu alte cuvinte AdSense furnizeaza o metoda prin care proprietarii de site-uri web pot castiga bani afisand anunturi Google in paginile de continut ale propriilor site-uri in acelasi timp promovand produsele furnizorilor abonati. Cum functioneaza?
• - Google plaseaza anunturi CPC (cost-pe-clic) si CPM (cost-pe-mia de afisari) relevante si le permite sa concureze intre ele in cadrul unei „licitatii” care are loc instantaneu. La finalizarea licitatiei AdSense afiseaza in mod automat anunturile pe paginile care duc la generarea venitului maxim.
• - Google directioneaza anunturile in functie de context. Pentru cei care doresc sa isi foloseasca intensiv site-ul web si sa obtina venit din publicitate, dar nu doresc sa afiseze anunturi irelevante pentru utilizatorii lor AdSense difuzeaza anunţuri text, anunţuri imagine sau linkuri care sunt in mod precis directionate spre site-ul respectiv si spre continutul acestuia.
• - Google ofera acces la mii de agenti de publicitate cu care puteti intra in legatura cu efort minim. Anunturile AdSense provin din reteaua de agenti de publicitate AdWords care cuprinde agenti de publicitate de toate dimensiunile, de la marci foarte cunoscute pana la mici companii locale si acoperind categorii diverse (de la Educatie la Calatorii, de la Credite ipotecare la Mobila de gradina etc.).

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.