Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Care este baza legala pentru emiterea si transmiterea facturilor electronice fara semnatura / stampila?

Adăugat de iuliana.ciocilteu la J, 09/22/2011 - 14:11

Care este baza legala pentru emiterea si transmiterea facturilor electronice fara semnatura / stampila?

0
Scorul tău: None

O primă observație este aceea că întrebarea nu este corect încadrată la domeniul înființarea unei afaceri.

Cu sublinierea că proiectul nostru nu oferă consultanţă juridică şi nici fiscală, vă transmitem informaţiile de care dispunem:

* Legea nr. 260/2007 publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 506 din 27/07/2007 privind înregistrarea operațiunilor comerciale prin mijloace electronice stabilea regimul juridic al documentelor în formă electronică ce conțin date privind operațiunile economice de schimb sau vânzare de bunuri sau servicii între persoane care emit și primesc facturi, bonuri fiscale sau chitanțe în formă electronică.

* Ca urmare a obligaţiei transpunerii în legislaţia naţională, de la data de 1 ianuarie 2010, a prevederilor directivelor europene care modifică Directiva 2006/112/CE privind sistemul comun al TVA, a fost adoptată OUG nr. 109/2009 pentru modificarea şi completarea Codului fiscal. OUG nr. 109/2009 abrogă Legea nr. 260/2007 privind înregistrarea operaţiunilor comerciale prin mijloace electronice, întrucât conţine o serie de sarcini administrative suplimentare faţă de cele impuse de Directiva 2006/112/CE referitoare la facturile electronice.

* Din câte știm în acest moment nu a fost dată o alta lege care să reglementeze în vreun fel factura electronică. În aceste condiții vă puteți raporta la Art. 155 din Codul Fiscal referitor la facturare. Pentru a obține informații competente la întrebarea dumneavoastră vă recomandăm să vă adresați unui consultant fiscal.

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.