Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Există programe de calculator pentru analiza GAP?

Adăugat de constantin.ivanel la M, 10/11/2011 - 00:00

Există programe pe calculator pentru efectuarea analizei GAP asistată de calculator. Un asemenea produs este RM Studio. Produsul asistă realizarea analizei GAP pentru sisteme de management. În prezent produsul are incorporate câteva standard elaborate de organism naționale și internaționale de standardizare dup cum urmează:

* ISO (International Organization for Standardization)
* BSI (British Standards Institution)
* WLA SCS (World Lottery Association Security Control Standard)
* PCI DSS ( Payment Card Industry Data Security Standard)

Produsul este flexibil și permite adăugarea cu ușurință a unor standarde noi. Pe lângă funcționalitatea de analiză GAP produsul asigură funcționalități de management al riscului. Prețul este de cca 2.500 EUR per utilizator. Costurile anuale de mentenanță sunt de 18% din valoarea prețului anual de listă. Există și versiune de evaluare (trial) cu valabilitate de 30 de zile.

Dacă firma nu este mare și nu dorește să cheltuiască sume mari poate apela la o implementare Excel a analizei GAP. Există mai multe modele dispnibile gratuit pe Internet. Proiectul Întreprinzător în Milenul Trei pune la dispoziția beneficiarilor proiectului un DVD gratuit cu materiale de conștientizare cu privire la implementarea sistemelor de management. Între aceste material există implementarea Excel a analizei GAP pentru Sistemul de Management al Calității conform ISO 9001:2008 și Sistemul de Management al Securității Informației conform ISO/IEC 27001:2005.

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.