Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Ce înseamnă acceptanță?

Adăugat de Paul Matache la V, 12/02/2011 - 01:00

Acceptanța este obligatorie la terminarea unui proiect?

0
Scorul tău: None

Acceptanța reprezintă procesul prin care se realizează evaluarea unei investiții față de cerințele formulate în caietul de sarcini. Acceptanța trebuie realizată de către orice beneficiar la terminarea unui proiect. Nivelul de detaliu al înregistrărilor generate cu ocazia efectuării acceptanței poate să difere în funcție de dimensiunea proiectului, importanța acestuia pentru organizație, obligațiile asumate față de finanțator, etc.

Criteriile de acceptanță sunt o tehnică de asigurare a calităţii. Ele trebuie să descrie procesele şi punctele de verificare care trebuie testate înainte ca soluţia să fie considerată complet implementată. Criteriile de acceptanță trebuie să definească foare clar modul în care se va face decizia de acceptare a soluției implementate. În funcție de natura investiției supusă acceptanței beneficiarul poate sau nu poate accepta erori minore ale soluției implementate.

Pentru fiecare criteriu de acceptanță trebuie precizat modul în care se face testarea. Criteriile de acceptanță trebuie să fie definite în scris şi trebuie să fie aprobate de către beneficiar. Exemple de criterii de acceptanță:

- Cerinţele privitoare la soluția implementată trebuie să fie aprobate oficial
- Toate cerinţele aprobate sunt incluse în soluţia finală
- Soluția implementată este stabilă
- Instruirea personalului este terminată
- Testarea soluției implementate trebuie făcută pînă la valorile de funcționare în regim nominal
- Durata de funcționare a soluției implementate până la intrarea în etapa de mentenanță
- Verificarea contabilă a proiectului trebuie să confirme condițiile contractuale

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.