Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Ce este COBIT și cum se poate procura?

Adăugat de Andrei Ciovica la M, 12/07/2011 - 01:00

Actualizare

COBIT este un standard lansat de ISACA în anul 1996. Denumirea COBIT este un acronim pentru Control Objectives for Information and Related Technology adică "obiective de control pentru tehnologia informaţiei şi tehnologii înrudite". Misiunea sa este " să cerceteze, dezvolte, publice şi să promoveze un set general de obiective de control pentru tehnologia informaţiei, acceptate internaţional, reprezentând un document de referință la zi care să poată fi utilizat de către manageri, specialiști IT, analiști în domeniul riscului etc. pentru activitatea lor de zi cu zi ". Cadrul fixat de COBIT sprijină guvernanţa IT, prin definirea şi alinierea obiectivelor afacerii cu obiectivele şi procesele IT.

Ultima versiune a standardului este COBIT 5.

ISACA a schimbat politica de distribuție a standardului și în momentul de față el trebuie cumpărat. Versiunea anterioare este COBIT 4.1 și a fost publicată în 2007. Ea mai poate fi descărcată gratuit.

Mai multe informații pot fi găsite la adresa http://www.isaca.org/

0
Scorul tău: None

COBIT a fost lansat în 1996. Versiunea actuală este COBIT 4.1 și a fost publicat în 2007. Ea este în curs de actualizare (COBIT 5). Misiunea sa este " să cerceteze, dezvolte, publice şi să promoveze un set general de obiective de control pentru tehnologia informaţiei, acceptate internaţional, reprezentând un document de referință la zi care să poată fi utilizat de către manageri, specialiști IT, analiști în domeniul riscului etc. pentru activitatea lor de zi cu zi.

COBIT, acronim pentru "obiective de control pentru tehnologia informaţiei şi alte tehnologii înrudite", defineşte 34 procese generice pentru managementul IT. Fiecare proces este definit prin:

- intrări şi ieşiri în și din proces,
- activităţile cheie din cadrul proceselor
- obiectivele de proces
- măsurătorile de performanţă
- modelul de maturitate.

Cadrul fixat de COBIT sprijină guvernanţa IT, prin definirea şi alinierea obiectivelor afacerii cu obiectivele şi procesele IT.

Mai multe informații pot fi găsite la adresa http://www.isaca.org/Knowledge-Center/COBIT/Pages/Overview.aspx

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.