Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

OpenProj

OpenProj este un produs gratuit similar cu Microsoft Project. Este vorba de un produs complet, care permite proiectarea și organizarea de proiecte complexe. Prin funcționalitatea pe care o oferă, OpenProj acoperă o lipsă majoră în piața produselor Open Source și ar trebui să facă parte din pachetul de aplicații software al oricărei organizații care derulează proiecte.

Pe lângă setul larg de funcții oferite utilizatorului, produsul prezintă și avantajul de a putea deschide fișiere generate de produsul echivalent al Microsoft. Acest fapt evită izolarea utilizatorilor de OpenProj și le permite să lucreze împreună cu oameni din organizații care au deja la dispoziție licențe de Microsoft Project.

Deși nu există documentație completă pentru OpenProj, interfața intuitivă compensează lipsa acesteia. Pentru a învăța interfața produsului nu este nevoie decât de puțină încredere pentru a încerca comenzile care „ar trebui” să aibă sens într-un anume context. Oricum, având în vedere costul licențelor pentru produse similare, OpenProj reprezintă un câștig clar pentru orice organizație mică sau mijlocie.

Dezavantajul principal este lipsa unui pachet de localizare în limba română. Această limitare va trebui luată în considerare pentru decizia de a încerca sau nu utilizarea produsului într-un mediu de producție.

Pachetul de instalare OpenProj poate fi descărcat de la adresa: http://sourceforge.net/projects/openproj/files/latest/download

© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.