Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Ce primesc de fapt când cumpăr consultanţă pentru certificare ISO9001?

Implementarea unui sistem de management al calităţii este o decizie strategică a organizaţiei. Decizia de a proiecta, implementa şi certifica un Sistem de Management al Calităţii (SMC) depinde de:

- mărimea şi structura organizaţională
- cultura de organizație,
- domeniul de activitate,
- mediul economic și de afaceri,
- obiectivele strategice,
- complexitatea proceselor de producție.

Standardele ISO de management sunt standarde complexe care trebuie bine înțelese și asumate de către conducerea organizației înainte de lansarea unui program coerent de implementare. Consultanța de implementare a sistemului va fi cumpărată în funcție de nivelul de înțelegere al managementului cu privire la puterea și complexitatea standardului.

Prin urmare ea poate varia de la achiziția unui pachet mic de servicii care constă în personalizarea documentației minimale și generarea înregistrărilor necesare auditului de certificare până la un pachet profesional care include servicii de analiză a situației existente, cartografiere a riscurilor, analiza proceselor, asistența la elaborarea documentației de sistem, instruire, asistență la implementarea sistemului, asistență la ceritificarea acestuia.

Realizarea unui sistem de management aliniat la cerințele ISO 9001 presupune un efort important de conceptie pentru preluarea bunelor practici conținute în standard și transpunerea lor în sistemul de management existent ținând cont de cultura organizațională. Este esențială competența și experiența companiei de consultanță și a experților săi. Implementarea unui SMC fără consultanță este posibilă dar este mult mai dificilă.

Dată fiind complexitatea procesului de proiectare și implementare a SMC și a efortului necesar pentru stabilirea și funcționarea unui astfel de sistem soluția de a contracta servicii de consultanță este o soluție care reduce costurile de implementare și crește eficacitatea implementării.

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.