Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

De ce este necesar ca o organizatie sa obtina "certificatul ISO 9001"?

Adăugat de Luca Dragos la J, 02/09/2012 - 14:30

De ce este necesar ca o organizatie sa obtina "certificatul ISO 9001"?

0
Scorul tău: None

Daca o organizatie are un foarte bun renume, sau se afla pe o piata slab concurentiala (sau chiar mediu concurentiala) „Certificarea ISO 9001” reprezinta mai mult o forma prin care isi poate confirma bunele prestatii efectuate. In acest caz, certificarea nu reprezinta nici pe departe un obiectiv obligatoriu pentru a se mentine pe piata sau/si pentru a prospera.
Pentru o organizatie care se afla pe o piata puternic concurentiala, „Certificarea ISO 9001” poate sa reprezinte un obiectiv obligatoriu de atins. Pe o piata puternic concurentiala micile diferente sunt cele care pot sa determine succesul organizatiei. „Certificarea ISO 9001” reprezinta o forma prin care organizatia confirma bunele practici existente in interiorul sau si, astfel, poate sa-si asigure dezvoltarea pe piata specifica.
Exista si situatii cand "certificarea ISO 9001" nu este impusa de piata ci este solicitata de catre o "entitate" care are putere asupra organizatiei (autoritate legala/ de reglementare, client important, partener, furnizor etc.). In acest caz, "entitatea" care are putere asupra organizatiei vrea sa se convinga ca organizatia care se certifica da suficienta incredere in raport cu activitatile prestate (este orientata catre client/ cetatean, are un mod de lucru prin care se asigura atingerea obiectivelor stabilite etc.).

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.