Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Care este diferența dintre corecție și acțiune corectivă?

Adăugat de mihaela.gheata la J, 02/02/2012 - 01:00

Care este diferența dintre corecție și acțiune corectivă? De ce nu este suficientă corecția?

0
Scorul tău: None

La identificarea unei neconformități trebuie stabilit un plan de tratare. Trebuie analizat dacă neconformitatea poate fi corectată, care sunt cauzele neconformității pentru a le putea elimina și preveni repetarea neconformității. Dacă în procesul de analiză au fost identificate contexte similare expuse la eroare atunci trebuie inițiate și acțiuni preventive.

Acțiunea corectivă este definită de standardul ISO 9000 ca acțiune întreprinsă pentru eliminarea cauzelor unei neconformități (defect, situație critică, etc.) existente, cu scopul de a preveni reapariția acesteia. O definiție similară are și acțiunea preventivă doar că aceasta nu se referă la neconformității existente ci la cele potențiale.

Spre deosebire de acțiunea corectivă, corecția se referă la repararea, refacerea sau ajustarea unui obiect neconform. Eliminarea defectului fără eliminarea cauzei defectului nu poate preveni reapariția acestuia.

Din perspectiva afacerii corecția rezolvă punctual un produs sau o problemă detectată în timp ce acțiunea corectivă/preventivă poate rezolva loturi întregi de produse sau poate aduce îmbunătățiri în funcționarea întregii organizații

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.