Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Care sunt standardele pentru managementul de risc?

Adăugat de Vlad Rosca la M, 01/04/2012 - 01:00

Care sunt standardele pentru managementul de risc? Cum se pot procura?

0
Scorul tău: None

Există mai multe standarde de management al riscului. Unele au un caracter mai general și nu se adresează unui domeniu de activitate, altele sunt, dimpotrivă, specifice și tratează aspecte punctuale ale managementului de risc cum ar fi managementul securității informației (ISO/IEC 27005:2011 Information technology — Security techniques — Information security risk management, second edition).
Unul dintre standarde este publicat de Institutul de Management al Riscului (IRM), Asociația Managerilor de Risc și Asigurări (AIRMIC) și ALARM - Forumul Național pentru Managementul de Risc în Sectorul Public din Marea Britanie. După apariția standardului ISO 31000:2009 IRM nu a retras sprijinul prntru această publicație deoarece principile enunțate în document sunt extrem de utile managerilor. Documentul poate fi descărcat de la adresa http://www.theirm.org/publications/PUstandard.html
Un alt standard de management al riscului este ISO 31000:2009 Managementul riscului – Principii și linii directoare. Standardul este descris în cadrul acestui site ca răspuns la întrebarea specifică Ce este standardul ISO 31000? Cum poate fi folosit? Standardele ISO nu sunt gratuite și trebuie achiziționate de la organisme de standardizare cum ar fi de exemplu ASRO.
Pentru lărgirea orizontului de cunoaștere în domeniu mai puteți consulta Standardul de Management al riscului pentru Australia și Noua Zeelandă AS/NZS 4360:2004 precm și alte standarde naționale.
O listă destul de cuprinzătoare și actuală (din 2009) cu standarde referitoare la managementul riscului puteți găsi și la adresa http://www.fr.com/files/uploads/attachments/risc/report_avanesov.pdf
Puteți consulta, de asemenea, lucrarea “An Overview of Widely Used Risk management Standards and Guidelines”, publicată în 2011 de Risk and Insurance Management Society, Inc. (RIMS) și disponibilă pe situl organizației http://www.rims.org/

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.