Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Care sunt primele semnele care arata ca un proiect merge prost?

Adăugat de Angelica la J, 03/22/2012 - 11:57

Care sunt primele semnele care arata ca un proiect merge prost?

0
Scorul tău: None

Este o intrebare foarte buna.

Partea interesanta e ca in orice proiect care a luat-o pe o panta gresita, primele semne masurabile apar cand e deja prea tarziu. De obicei, executantii dau semne subtile ca e ceva in neregula cu mult inainte ca acest lucru sa fie evident.
Oamenii implicati in executie, cei care fac efectiv treba, stiu aproape instinctiv daca un proiect va merge sau nu. De cele mai multe ori, insa, nu li se cere parerea sau le este frica sa spuna. Oamenii primesc doar sarcini si lucrurile se impotmolesc.

Un mod bun de a urmari sanatatea proiectului este sa participati la sedintele de proiect si sa urmariti ceea ce nu se spune. Daca sunteti atent, puteti observa cand personalul operativ devine frustrat si nu mai participa la discutie. Raspunsurile lor devin scurte si neinspirate. Asta e de obicei primul semn ca sunt probleme.

Problema e ca multe dintre aceste sedinte au subiecte tehnice care pot fi greu de urmarit de catre cei din management. Daca managerul nu poate sa urmareasca ceea ce se discuta, va fi tentat sa treaca mai departe sperand ca problema va fi rezolvata pana data viitoare. Asta ii face pe oameni sa nu mai aduca subiectul in discutie si, aproapte invariabil, problema ignorata se va intoarce intr-un context mult mai grav mai tarziu.

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.