Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Care sunt modificările în documentele sistemului de management conform ISO9001 ediţia din 2008?

Adăugat de Nicoleta Ion la M, 04/18/2012 - 12:52

Care sunt modificările în documentele sistemului de management conform ISO9001 ediţia din 2008?

0
Scorul tău: None

Modificările aduse de noua versiune a standardului sunt evidenţiate detaliat la sfârşitul noii ediţii a standardului ISO9001. Acestea sunt prezentate în formă tabelară în anexă. Principalele modificări vizează procesele externalizate (adică outsourcing-ul, sau procesele date subcontractanţilor la cap 4.1 al standardului). În rest mai mult vorbim de cosmetizări, precizări. Unele sunt chiar interesante, de ex se introduce obligativitatea păstrării înregistrărilor de audit. Modificările ce ar trebui făcute în documentaţia Dvs. de sistem de management al calităţii trebuie decise în funcţie de conţinutul anterior al documentaţiei, adică înainte de apariţia standardului. Metoda ceea mai simplă de update este să parcurgeţi pas cu pas tabelul cu modificări de la sfârşitul documentaţiei, şi să vedeţi dacă la fiecare pas documentaţia actuală este corespunzătoare sau este necesar modificarea acestuia.

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.