Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Cum se raportează un incident de securitate a informației?

Adăugat de Vlad Rosca la V, 12/14/2012 - 01:00

De regulă organizațiile au implementată o soluție minimală de help desk cu ajutorul căreia sunt înregistrate și gestionate probleme apărute inclusiv incidentele de securitate.

Dacă însă nu există implementată nici o aplicație și gestiunea incidentelor se face manual atunci va trebui să folosiți un formular. Nu există nici un formular tipizat de raportare a incidentelor de securitate. Modul în care trebuie tratat un incident de securitate a informației este descris în standardul ISO/IEC 27002:20005. Din această descriere se pot extrage informațiile care trebuie culese și gestionate în cazul unui incident.

Puteți găsi un model de formular în secțiunea de materiale a acestui site. Pornind de la acest model puteți să vă proiectați un formular care să acopere necesitățile și specificul organizației dumneavoastră.

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.