Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Recomandati-mi o solutie antivirus!

Adăugat de aura sutaru la M, 10/31/2012 - 10:07

Activitatea zilnica a companiei in care lucrez necesita un volum mare de navigare pe Internet. Ce solutie recomandati pentru protejarea la virusi?

0
Scorul tău: None

Daca accesul neingradit la Internet este necesar pentru desfasurarea activitatii angajatilor, riscul de infectare a calculatoarelor este intr-adevar unul sporit. Exista doua solutii pentru aceasta problema:
 In majoritatea cazurilor, virusii preluati de pe Internet sunt rezultatul unor scripturi JavaScript rulate de browser la incarcarea unei pagini web. Aceste scripturi pot descarca software periculos direct pe calculatorul dumneavoastra. Una din solutii este, deci, dezactivarea suportului pentru JavaScript pentru toate browserele si reactivarea lui selectiv, doar pentru siturile necesare activitatii angajatilor si care nu pot fi utilizate fara support javascript. Solutia nu este completa si presupune un efort consistent din partea administratorului de retea.
 A doua varianta, este instalarea pe fiecare statie a unei masini virtuale folosite doar pentru navigare pe Internet. Aceasta va rula un sistem de operare pe care nu va fi instalat decat un minimum necesar de aplicatii pentru a permite navigarea pe Internet. Este probabil ca si aceste sisteme se vor infecta destul de des. Dar in acest caz, nu trebuie decat sa reinstalat sistemul din masina virtuala, in timp ce sistemul de operare de baza al statiei ramane intact. Utilizatorul poate lucra in continuare, datele sunt in siguranta iar efortul de restaurare al masinii virtuale este minim. Singura limitare in acest caz este puterea masinilor fizice avute la dispozitie, pentru ca un system de operare rulat in paralel cu cel de baza in masina virtuala, cere destul de multe resurse pentru a functiona in conditii bune.
In afara implementarii unei solutii de reducere a probabilitatii de infectare va recomandam sa raportati fiecare incident aparut la [email protected]

Mai multe informațiii despre CET-RO gasiti la adresa http://www.cert-ro.eu/

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.