Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Ce este certificatul digital si cine il emite?

Adăugat de RADOI MARIANA la M, 11/28/2012 - 13:27

Certificatul digital este un fisier electronic care contine date despre o persoana sau institutie, utilizat pentru a va verifica identitatea. Acest fisier poate fi stocat intr-un calculator ca o carte token sau smart. Exemple similare cu un certificat digital sunt documentele, cartile de identitate sau pasapoartele. Fiecare contine un set d informatii care identifica institutia sau persoana in cauza pentru a asigura identificarea acesteia.
Emiterea certificatului digital are loc la Autoritatea de Certificare (CA). Aceste certificate pot fi eliberate pentru diferite entitati, cum ar fi o persoana, departamentul de calculator de o institutie etc.
Certificatele digitale au o forma de semnatura electronica a CA pe care le-a emis. Autoritatea de Certificare este recunoscuta ca fiind " notarul electronic".

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.