Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Ce este verificarea prin cuvinte CAPTCHA si de ce folosesc unele site-uri aceasta tehnologie?

Adăugat de frudan81 la M, 12/04/2012 - 11:26

Ce este verificarea prin cuvinte CAPTCHA si de ce folosesc unele site-uri aceasta tehnologie?

0
Scorul tău: None

Este posibil ca uneori site-urile sa va solicite introducerea unui cod de verificare, ca modalitate de protectie impotriva spamului sau a altor forme de acces neautorizat. Din momentul in care ati introdus codul, stim ca sunteti o persoana si nu un computer care incearca o accesare neautorizata. Acesta este un test "CAPTCHA", care inseamna "Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart" (Test Turing public complet automat care deosebeste computerele de oameni) (marca inregistrata a Universitatii Carnegie Mellon).
Atunci cand incercati sa trimiteti un e-mail sau sa postati un material pe un site, este posibil sa se afiseze testul CAPTCHA de verificare la trimitere sau postare, daca mesajul dvs. contine oricare dintre urmatoarele elemente: cod HTML, link-uri, imagini incorporate, fisiere atasate, mesaje directionate (scrisori-lant etc.)
Pentru a confirma acest lucru, incercati sa trimiteti un mesaj "text simplu", fara nici o semnatura sau fisiere atasate, catre acelasi destinatar. Daca nu se afiseaza ecranul CAPTCHA de verificare la trimitere sau e-mailul soseste in bune conditii, atunci problema este in mod sigur legata de unul dintre aspectele listate.
Daca nu puteti vedea sirul de caractere, faceti clic pe link-ul ”Incercati un cod nou”.

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.