Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Ce este cadrul european de echivalare competente?

Adăugat de Paul Matache la M, 01/30/2013 - 01:00

Cum poate fi folosit?

0
Scorul tău: None

Cadrul general de echivalare al calificărilor și competențelor este o inițiativă UE care are în vedere stabilirea unui limbaj comun pentru ocupații și educație/formare profesională, o clasificare europeană a aptitudinilor, competențelor și ocupațiilor (taxonomia ESCO) precum și corelările între taxonomii (vezi http://joinup.ec.europa.eu/asset/esco/description).

ESCO este destinat să îmbunătățească legăturile dintre piața muncii și domeniul de educație/formare. Acest lucru se va realiza prin dezvoltarea unui nou sistem de clasificare care va face mai simplă aprecierea competențelor și calificărilore necesare pentru anumite ocupații.

Taxonomia ESCO dezvoltată în prezent de UE, prin specificațiile sale deschise, va spijini mobilitatea pe piața muncii prin dezvoltarea într-un mod uniform de aplicații pentru locuri de muncă și va permite alinierea sistemelor de educație/formare din toate țările.

Fiecare persoană va putea beneficia de avantajele acestui cadru care sprijină echivalarea simplă a competențelor pentru fiecare nivel de calificare și exprimă cerințele pentru fiecare ocupație într-un mod clar și ușor de înțeles pentru fiecare.

Există și alte proiecte dezvoltate pe tema definirii cadrului de competențe. Mai multe informații găsiți la adresa http://www.skills-translator.net/?locale=en_GB

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.