Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Ce este un OpenID?

Adăugat de Paul Matache la L, 01/13/2014 - 01:00

La ce se folosește un OpenID?

0
Scorul tău: None

OpenID vă permite să utilizați un cont existent pentru a vă conecta la mai multe site-uri web fără să fie nevoie șă creați noi parole .

Puteți alege sa asociați cu OpenID-ul dvs informații care pot fi partajate cu site-urile pe care le vizitați, e.g. un nume sau o adresă de e-mail. Cu OpenID, puteți controla cât de multe informații doriți să partajați cu site-urile pe care le vizitați.

Cu OpenID, parola este încredințată doar furnizorului dvs. de identitate care vă confirmă identitatea pentru siturile pe care le vizitați. Situl nu vă mai vede niciodată parola. Se reduce astfel probabilitatea ca o breșă de securitate a unui sit neprotejat să vă compromită identitatea.

OpenID a castigat rapid adeziunea utilizatorilor de servicii web având în prezent peste un miliard de conturi de utilizator active și peste 50.000 de site-uri care acceptă OpenID pentru login . Mai multe organizații mari fie emit, fie acceptă OpenID, inclusiv Google, Facebook, Yahoo!, France Telecom, Telecom Italia, și multe altele.

Fundația OpenID a fost creată în vara anului 2005 de către o comunitate open source care încearcă să rezolve o problemă care nu a fost rezolvată cu ușurință de alte tehnologii existente de autentificare a identității. Ca atare Fundația OpenID este descentralizată și nu este deținută de nimeni. Astfel, oricine poate să utilizeze un OpenID sau să devină un furnizor gratuit de OpenID, fără a fi nevoie să se înregistreze sau să primească aprobare de la vreo organizație.

Fundația OpenID s-a format pentru a sprijini modelul “Open Source” prin furnizarea unei persoane juridice care să fie în fața comunității un factor de încredere pentru adoptarea extinsă a OpenID.

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.